Auto dijelovi TIP-SEVER - trgovina i proizvodnja autodijelova za osobna vozila - ulja, autožarulje, filteri, svjećice, upravljacki ovjes, kočioni elementi, remenje

 

 

CRC Air Sensor Clean

Čistać senzora zraka (MAF Sensor Cleaner) 200 ml

Prvi proizvod posebno namijenjen čišćenju senzora zraka. Poboljšava omjer mješavine zraka i goriva, vraća snagu motoru i smanjuje potrošnju. Preporučuje se preventivno korištenje, pri svakom servisu (svakoj promjeni filtera zraka).

Upotreba: Pri ugašenom i hladnom motoru, otpojiti i izvaditi senzor. Raspršiti po žici mjerača i pustiti da se potpuno osuši prije ponovne ugradnje. Suši se brzo i bez ostataka.

Ne trljati i/ili ispuhivati, zbog rizika od oštećenja senzora.

Siguran je za plastiku i elektroničke uređaje, za razliku od sličnih proizvoda na tržištu. (Čistaći rasplinjača ili kočnica koji mogu oštetiti senzor)

Cijena =75,00kn

 

Zadržavamo pravo promjene izgleda ambalaže bez prethodne najave.

Što je MAF senzor ?
Mjerač zraka koji ulazi u mašinu, nadzire njegovu temperaturu i "težinu". Pomoću te informacije, računalo određuje potrebnu količinu goriva za optimalan rad motora.

Kako to radi ?
U osnovi, senzor je tanka žica od platine koja se zagrijava stalnim tokom elektriciteta. Mjereći potrebnu struju za održavanje određene temperature, dok ulazni zrak struji preko nje, ocjenjuje "kvalitetu" zraka.

Zašto čistiti ?
S vremenom, na osjetljivi dio senzora (žicu), talože se i zapeku čestice prašine i ostalih nečistoća, stvarajući zaštitni sloj, koji pak uzrokuje slanje krivih informacija računalu. To vodi nemirnom radu motora, smanjenju snage, povećanoj potrošnji, upozorenjima računala i na kraju zatajenju samog senzora, kojeg je potrebno zamijeniti.

Preporuke:

Poštovani.

Obećao sam Vam napisati povratnu informaciju o spreju za čišćenje senzora mase i temperature zraka. Nakon primjene se rad motora drastično poboljšao. Okretaji više ne variraju, bilo na praznom hodu ili pri vožnji konstantnom brzinom, a ubrzavanje je glatko. U mom slučaju je sprej pomogao.

Antun 

 


 

 

 
Developed by Tramot